Kampeerbeer, Jessica Dally, Flickr, CC

Speciaal: Mickey steelt biefstukken!

Mijn zus heet Marjan. Haar golden retriever heet Mickey. Zoals je weet kan een hond niet de hele dag alleen thuis blijven. Daarom mag Mickey mee naar het werk.

Mickey op het werk

Marjan neemt Mickey altijd mee naar het opvanghuis waar ze werkt. Op een dag zag ze Mickey nergens. Ze zocht overal.

In alle twintig kamertjes. In de huiskamer. In het leeszaaltje. In de tuin. Ze vond hem in de keuken. De kok was er niet. Mickey stond bovenop het aanrecht en schrokte juist een hele biefstuk naar binnen.

Marjan zag meteen dat Mickey veel dikker was. Die biefstuk was de laatste van twintig biefstukken. De kok had ze op een grote schaal gelegd en was toen even een boodschapje gaan doen.

En nou denk je natuurlijk dat Mickey zo ziek werd dat hij nooit meer biefstuk wilde. Net als jij als je twintig zakken drop opeet. Mis!

Mickey is na die keer niet meer te houden. Hij wil alleen nog maar richting keuken. Ze bindt hem daarom nu maar ergens vast. Hij vindt rauwe biefstuk ontzettend lekker.

Het enige dat hij nog lekkerder vindt is bijna rauwe biefstuk die je in roomboter bakt. De geur daarvan… Hmmmm. Leuk eigenlijk dat een hond lievelingseten heeft.

Veel mensen denken dat het maar stomme beesten zijn. Een soort robotjes zonder brein of smaak of gevoelens. En dat het niet uitmaakt wat je ze geeft. Aardappelschillen. Of een kliekje kouwe andijvie (bààààààh).

Of van die hondenbrokken uit enorme zakken die bijna niks kosten en ook naar niks smaken. Vraag het Mickey maar eens. Of dat lekker is of niet.

Tatí houdt van bot

Ons eigen hondje Tati is heel lief en als ze eet kun je zo haar bakje weg pakken. Ze kijkt dan hooguit wat beteuterd. Maar er is een uitzondering. Als je haar een bot geeft om op te knagen. Als je dan je hand uitsteekt naar dat bot… dan

O-la-la!

Ze gromt, ontbloot haar tanden. En als dat niet helpt doet ze of ze je bijt.

Onze poezen

Onze poezen hebben vaak alleen lekkere trek. Dus geen zin meer in gezonde brokjes maar wel hard mauwen om meer vlees uit een blikje. Een zelfgevangen muis scoort ook heel hoog.

Mickey de biefstukkendief staat vooraan

hond mickey met zijn broers

Wat vindt een aap lekkerder?

Deze video is heel oud. Het is in 1992 gemaakt.  Ik denk niet dat ze nog zulk soort testen met apen doen. Maar grappig is het wel. Wat denk jij wat een aap het lekkerst vindt? Een pak bananenvla of een echte banaan?

lievelingseten onze huisdieren

wat voor eten vindt jouw huisdier het lekkerst?

VLNR MaBelle houdt van eigeel, Marietje van vis, Stinks van muis. Tatí wordt wild van een kluif. De kleintjes vinden muizen vooral spannend en blikvlees het lekkerst.

Het aardigste dier van de wereld

Raad jij wie het aardigste dier van de wereld is?  Het aardigste dier van de wereld met stip is

De capybara

Deze pagina verscheen voor het eerst in de Amsterdamse buurtkrant #DWARS 232 in december 2022.