De redactieleden, tekening Connie Dekker

over ons

Hoofdredactie

De schrijversnaam Stinks

Stinks was de zwarte jongenspoes van Ron. Stinks is overleden in 2010 en is nu de schrijversnaam van Ron de Zeeuw en Connie Dekker. Ron schrijft. Hij weet veel van dieren, van uitgestorven dieren, van evolutie en auto’s. Connie schrijft mee, maakt de Stinks tekeningen en de website.

Logo Stinks Lente

Ron de Zeeuw

Schrijver

Ron is geboren in Amsterdam Noord en heeft daar zijn jeugd doorgebracht. In 1987 werd hij advocaat. Zijn specialiteit was vreemdelingen bij te staan. Hij schrijft boeken over misdaad.

Ron heeft 3 poezen en een hond. Zij werken allemaal mee aan de Dierenkrant Online.

Connie Dekker

Kunstenaar

Connie Dekker, kunstenaar, maakt vooral tekeningen. Ook maakt ze installaties waarbij ze verschillende technieken gebruikt: borduurwerk, performance, fotografie en video.

Connie geeft les aan kinderen. Ook maakt ze deze website.

stinks, jongenspoes

Stinks bij leven en welzijn

Redactieleden

Onze Missie: Wanneer krijgen we brokjes?

Over onze redactieleden Marietje, Cachou, Mabelle en Tatí.

Af en toe schrijft Stinks ook over één van de redactieleden. Het zijn namelijk de liefste, slimste, leukste en gezelligste huisdieren die je je maar voor kunt stellen.

Marietje is geboren in de tuin en was in de steek gelaten door haar moeder. Zij is met het flesje grootgebracht. Er is geen dier dat zo lekker ruikt als Marietje. Dat kun je lezen in het stukje over het “lekkerst ruikende dier”.

Cachou is aan komen wandelen. Hij woonde bij het poezenvrouwtje een straatje verderop. Dat beviel hem niet. Ron bracht hem steeds terug maar hij bleef maar komen. Nu woont hij hier.

MaBelle is een perzische poes. Zij is gehandicapt, niemand wilde haar hebben. Zij is door de dierenarts van de dood gered.  Zij houdt van veel aandacht. Je kunt meer over haar lezen in het stukje “dieren met een handicap”

Tatí is, net als Marietje, een vondelingetje, zij is gevonden in een sloot. Ron noemt haar daarom ook wel het ‘sloothondje’. Ze heeft de leukste, zachtste oren aller tijden. Hier vind je het stukje over de vondst van Tatí.  Een foto van haar oortjes kun je ook zien in het stukje “ik heb oortjes”

Stukjes met redactieleden

Soms komen onze dieren voor in stukjes over andere dieren.

hebben dieren lievelingseten?

Mickey en een beer stelen hun lievelingseten en onze poezen houden van…

waarom spinnen katten?

Waarom spinnen katten denken jullie? En hoe werkt dat? Gaat het helemaal vanzelf of moeten ze het leren?

als pup achtergelaten in een sloot

Hallo! Ik ben Tatí! Toen ik acht weken was, zat ik ineens in een droge sloot. Het was warm. Mijn drinkbakje was leeg.

vrolijke wiebelpoes MaBelle

De vorige keer hebben jullie al gelezen over MaBelle, onze wiebelpoes. Deze keer gaat het helemaal over haar.

dieren met een handicap

Hoe overleven dieren met een handicap? Lees over een dove leeuw, een 1-ogige bobkat en wiebelpoesMaBelle!

hoe praten dieren?

Praten dieren als ze tegen elkaar blaffen of tjilpen of krijsen? Bedoelen ze er iets mee? Lees over klikkende potvissen, gillende prairiehonden en poepende neushoorns.

welke dieren hebben grote oren?

Welke dieren hebben grote oren? Over grote oren, mega oren en lieve flappers…

over stinkdieren en het lekkerst ruikende dier

Het lekkerst ruikende dier is zonder twijfel een witte poes genaamd Marietje. Ze is geboren in Frankrijk en woont in Frankrijk maar verstaat Nederlands.

De nieuwkomers

Twee poezenmeisjes

In de winter van 2021, zo vlak voor de kerst, vond Ron een grijs poesje in een heg aan de rand van een landweggetje. Hij rende naar huis, riep Connie en met de auto zijn ze terug naar de heg gereden.  Toen hij haar riep en probeerde te lokken, vluchtte ze onder de motorkap. Wat nu gedaan? Heel langzaam reden ze naar huis.

Ron parkeerde de auto voor de deur en zette de kap open. Connie zette een poezenmandje op de motor. Ook in de serre bij de deur plaatste ze een mandje. Na twee dagen kwam het Grijsje in de serre wonen en na een week durfde ze voor het eerst naar binnen. Ze praat veel. Rent ze voorbij dan hoor je een aaneenschakeling van plezierkreetjes.

Grijsje woonde net twee dagen in huis, toen Connie en Tatí gingen wandelen. Op de weg zat een klein scharminkeltje. Wit met zwarte oortjes en een zwart staartje. Krijsend rende ze mee. Connie dacht, o, dat is er vast één van het poezenvrouwtje.

Daar wonen wel 16 poezen die ieder jaar kleintjes krijgen. Dus ze liep eerst met het poesje naar het poezenvrouwtje. Daarna liep ze weer naar huis. Maar het poesje bleef krijsend achter haar aan rennen. Eenmaal thuis rende ze meteen mee naar binnen en ging voor de kachel liggen. Ziezo, ik ben binnen!

 

 

 

Winns en Domi aka Grijsje en Smuf
logo-dierenkrant-online-marietje-300

Marietje

Muizenbeheer

Marietje houdt van geen enkel dier. Ze houdt wel van muizen. Ze houdt van een stapel kussentjes voor de kachel.

logo-dierenkrant-online-stinks-300

Cachou

Buitencorrespondent

Cachou is graag buiten en struint door tuinen en weilanden op zoek naar… een nieuw huis… een nieuw dier.. of eten.

logo-dierenkrant-online-mabelle-300

Mabelle

Hoofd inkomende post

MaBelle houdt van alle dieren maar vooral van Stinks. Soms valt ze pardoes achterover. Ze houdt van aandacht en aandacht geven.

Tatí

Speurneus

Tatí zoekt vooral veel naar eten en leuke dieren om achteraan te rennen. Daar kan ze uren over blaffen. Ze is dol op kluifjes.